Biografie

In 1996 richtte Xavier Josephe “Bad Company” op…. maar natuurlijk ging daar eerst het nodige aan vooraf!

Om te beginnen bij het begin, moeten we terug naar de tijd dat Xavier nog een Xaviertje was van amper vier jaar oud en voor het eerst zijn fascinatie voor tekenen tot uiting kwam. Vanaf de kleuterschool tot aan het eind van zijn lagere schoolperiode tekende hij aan één stuk door. Terwijl andere kinderen liever met speelgoed speelden pakte kleine Xavier liever zijn kleurdoos en tekende van abstract tot aan comics. Tot zijn tiende jaar had hij dan ook de droom een striptekenaar te worden en werd elk jaar gevraagd de schoolkrant te voorzien van cartoons. Op zijn tiende schreef hij zich dan ook in voor een cursus striptekenen.

Wat hij in zijn fantasie zo geromantiseerd had bleek in het echt een stuk minder spectaculair en zelfs erg saai te zijn. Ook had hij helemaal geen verhaal te vertellen en verveelde het feit dat hij telkens dezelfde figuren moest tekenen hem al snel. Het was maar goed voor hem dat er een nieuwe rage uit Amerika kwam overwaaien waar hij totaal zijn ei in kwijt kon….

“Graffiti”!

Zijn klasgenootje Richard “Ashame” Driessen inspireerde hem tot het maken van tags en het tekenen van de zo typerende poppetjes bij de graffiti ‘s. Het leek alsof Xavier helemaal zijn ding had gevonden en inmiddels werd het tijd om een keuze te maken voor een middelbare school en besloot de Handelsschool Arnhem te kiezen, omdat er veel vrienden heen gingen en ze daar het vak reclametekenen doceerden. Een vak wat ook minder uitdagend bleek te zijn dan dat hij zich had voorgesteld. Ongeïnspireerd worstelde hij zich door de schoolperiode heen met maar één ding in zijn hoofd….

Graffiti maken!

Tot er plots één van zijn voorbeelden en vrienden werd gepakt tijdens het plaatsen van graffiti en hem een grote geldboete boven zijn hoofd hing voor vandalisme. De schrik zat er goed in en weer ging er een toekomstdroom in vlammen op en wist hij niet meer of er eigenlijk wel een toekomst voor hem was weggelegd waarbij hij zijn kunstzinnigheid en creativiteit tot uiting kon brengen.

Totdat hij op de leeftijd van vijftien jaar in contact kwam met een zwaar verslavend “tattoo-virus”.

Eén van zijn maatjes bleek het achterneefje te zijn van één van de meest bekende tattoo-artiesten van de regio en had zich een plaatje aan laten meten. Xavier was meteen verkocht en moest hals over kop zich ook laten verfraaien met zo een stukje kunst in zijn huid.

De eerste tatoeages die hij liet zetten kwamen nog gewoon uit voorbeeldenboeken maar al snel liet hij zijn eigen tekeningen vereeuwigen. Zijn vrienden zagen dat de ontwerpen voor unieke tatoeages zorgden en lieten hem dan ook voor hen ontwerpen zodat ze die in een tattooshop konden laten zetten.

Tot er op een dag een vriend zoveel vertrouwen in Xavier’s tekenkunsten had en het aanbood zijn vel als testmateriaal te gebruiken. Perfectionistisch als Xavier is .. moest er snel vooruitgang geboekt worden en na enkele jaren flink oefenen brak het moment aan dat de ambities van Xavier zijn vruchten afwierpen en startte hij zijn eerste tattoostudio.

Hij toverde zijn woning om in een echt volwaardige shop met steriliteit hoog in het vaandel en zijn kunstzinnigheid als kracht. Het werk ging met forse schreden vooruit en met als drijfveer “beter worden dan zijn grote voorbeelden”, was er een grote uitdaging te verwezenlijken.

Enkele jaren later voelde Xavier dat hij meer in zijn mars had en wilde een stap verder maken. Hij wilde een groot winkelpand met meer aanzien en in een regio waar ze hem nog niet kenden zodat hij zich wederom moest bewijzen. Hij stelde nog hogere eisen aan zichzelf, manier van werken en de inrichting van de shop. Het moest afgesloten ruimtes hebben voor de privacy van de klanten .. dus geen getatoeer achter de balie zoals bij andere shops het geval is.

Xavier besloot om Wageningen als vestigingsplaats uit te kiezen en nam een pand die hij van top tot teen nog zelf moest opbouwen zodat het echt zijn “ding” zou worden. Een pand met een klein grappig entreetje, maar eenmaal binnen steeds groter en breder wegloopt in 4 gescheiden ruimtes. Deze beslissing wierp al snel zijn vruchten af en al snel was hij een gevestigde naam in vrijwel heel Nederland. Met klanten van Den Helder tot aan Roermond en zelfs uit het buitenland.. kan hij wel zeggen dat hij nu echt in zijn element is en zijn droom is uitgekomen.

Xavier heeft zich in de jaren veel stijlen eigen gemaakt maar ziet zijn grote kwaliteit toch in het uit vrije hand zetten van tatoeages of maken van unieke ontwerpen met als specialiteit het zwart/ wit werk met veel schaduw en zijn streven is:

De klant zo veel mogelijk in alle opzichten naar de wenken te kunnen bedienden. Dit niet enkel d. m.v. iets unieks tekenen totaal naar de wens en smaak van de klant, maar deze ook op zijn gemak te laten voelen. Daarbij de tijd voor iemand te nemen en zo nodig zo goed mogelijk in te lichten…

Maar vooral uiteindelijk waar voor hun geld te geven!

Na 17 jaar in Wageningen te hebben gezeten miste hij de vrijheid en uitdaging. Een groot pand had geen toegevoegde waarde meer en van het zonde de daarbij komende kosten door te moeten berekenen in zijn werk. Tegenwoordig is hij dus flexibel en overal in te zetten in shops en of conventies wereldwijd.